Styrelsen

SQLUG är Sveriges förening för professionella användare av Microsoft SQL Server.

Swedish SQL Server User Group är en rikstäckande mötesplats och forum för professionella användare av Microsoft SQL Server.

Föreningen anordnar träffar med diskussioner och presentationer, genomförda av såväl medlemmar som speciellt inbjudna erkända svenska och internationella experter.

Som medlem i föreningen ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och knyta värdefulla kontakter.

SQLug.se är även en Local Group inom PASS – Professional Association for SQL Server.

SQLug.se startades 2004 av Tibor Karaszi, pionjär och MVP inom SQL Server, samt Tobias Thernström, fd instruktör och SQL Server MVP som numera jobbar med utvecklingen av SQL Server på Microsoft i Redmond.

 

Peter Larsson, ordförande

Peter Larsson är Data Platform MVP sedan 2009 och dedikerad prestandaoptimerare. Han kan trimma ner en SQL-frågan från 10 timmar till tre minuter med några rader kod.

Peter är också engagerad i SQL Server-community’n. Han har familj och fyra barn.

 

Shakir Bohari, vice ordförande

Shakir har 7 års erfarenhet av Microsoft DW/BI suiten. På senare år har fokus legat kring businessprocesser och kravinsamling för bästa möjliga lösning.

Bor sedan 2008 på den fina ön Hisingen i Göteborg. Spenderar gärna fritiden med att slå in serve ess på tennisbanan eller svettas på gymmet!

 

Magnus Ahlkvist, kassör

Magnus Ahlkvist är SQL Server-utvecklare, DBA och instruktör. Han varvar en anställning som SQL Server-DBA med mindre uppdrag på egen firma och att vara instruktör på SQL Server-kurser på AddSkills/Cornerstone.

Den lilla del av fritiden som inte handlar om att läsa/skriva/prata om SQL Server ägnar Magnus åt att vara fotbollstränare och scoutledare.

 

Daniel Hutmacher, sekreterare

Daniel Hutmacher är SQL Server-utvecklare och prestandaoptimerare, författare till bloggen sqlsunday.com och konsult i sitt egna företag.

När han inte sitter vid tangentbordet gillar han att cykla och resa och är dessutom cykelinstruktör på en stor träningskedja.

 

Mikael Wedham, suppleant

Mikael är Sveriges första Certified Master (MCM) på SQL Server, lärare, konsult och dykinstruktör.

När han inte jobbar reser han runt i större delen av Europa och har semester, eller föreläser på konferenser. Då och då kan han också synas till i sitt hem i Växjö.

 

Kontakta oss