Inbjudan SQLUG-träff i Stockholm med Daniel Hutmacher och Magnus Ahlkvist

Välkommen till SQLUG-träff med Daniel Hutmacher och Magnus Ahlkvist i Stockholm 14/6.

Plats: Microsoft (Finlandsgatan 36, Akalla)
Tid: 14 juni kl 18.00 – 20:00
Obs! Obligatorisk anmälan. Antal platser är som vanligt begränsade.

För mer information och anmälan: http://www.eventbrite.com/event/25655637703

Daniel Hutmacher

Koll på common table expressions
Common Table Expressions är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att förenkla och optimera din T-SQL-kod. Inte bara kan du göra din kod mer läsbar och begriplig, du kan även bygga bort loopar och cursors och skapa snygga rapportvisualiseringar.
Jag kommer i min presentation gå igenom hur en CTE fungerar under skalet, titta närmare på rekursiva CTE’er samt visa på avancerade tillämpningar. Och, förstås, hur man får allt det här att gå så snabbt som möjligt!

Bio:
Daniel Hutmacher är SQL Server-utvecklare och konsult och har jobbat med att utveckla databaser och dataintegrationer i över 15 år, framför allt inom BI. Jobbet är som roligast när en databasfråga plötsligt går hundra gånger så fort i ett enkelt handgrepp. Du hittar Daniel på bloggen sqlsunday.com och han skriver till och från om SQL Server-optimering på dba.StackExchange.com.

Magnus Ahlkvist

Du har fått lära dig att statistik ska uppdateras. Du har kanske till och med implementerat Ola Hallengren's script för att ge kärlek åt index och statistik. Det räcker, eller hur? Men om det inte räcker? Om ditt data och din applikation är sådana att statistiken ALLTID kommer att vara föråldrad?
Vi kommer att titta på vektorer, histogram, traceflaggor och annat otäckt. ”Det beror på” är ord som kommer att yttras.

Bio:
Magnus har jobbat med databaser sedan 1999, då framförallt med Microsoft Access, men sedan cirka 16 år med SQL Server. På visitkorten har det stått en massa olika saker, alltifrån webbutvecklare till gruppchef men SQL Server har alltid varit en stor del av både jobbet och fritiden.
Idag står det DBA på visitkortet. Samt pappa, tågpendlare och överviktig löpare.

Varmt välkommna!

Skriv något snällt om den här artikeln!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.