Inbjudan SQLUG-träff med Peter Larsson i Malmö

Välkommen på SQLUG-träff med Peter Larsson! Peter är MVP sedan 2009 med fokus på SQL Server utveckling och prestandaoptimering. Han kan få en fråga från 10 timmar ner till några få sekunder, eller en procedur att gå från 134 dagar ner till under en sekund. Peter hänger ofta på SQLTeam.com (29k+ svar) och andra forum och hjälper användare att bättre förstå SQL Server. Han har också medverkat i boken MVP Deep Dives 2.

Titel: Blixtrande prestanda med ny EAV-modell

Plats: Sankt Gertruds, lokal Nerman

Tid: 9/12 kl 18.00 – 19.3

Språk: Presentationen hålls på svenska

Obs! Obligatorisk anmälan då antalet platser är begränsat

Preliminär Exekveringsplan:

18.00 Intro

18.15 Peter Larsson – presentation del 1

18.45 Paus

19.00 Peter Larsson – presentation del 2

En EAV-modell (eller attribute-value pair som det också kallas) är smal och lång, dvs har få kolumner men många rader (ibland flera miljarder). De förkommer ofta i NoSQL-databaser, men dyker ofta också upp i SQL Server. I bästa fall är de fula och långsamma, i värsta fall helt oanvändbara. Efter den här presentationen kommer du ha lärt dig en hybridlösning som kan bli tiotals miljoner gånger snabbare än en standard EAV-lösning. Peter kommer att visa exempel på sökning som innehåller allt du kan tänka dig; wilcards, positiva och negativa sökattribut. Du kommer också att behöva 90% mindre lagringsutrymme.

Varmt välkomna!
http://sqlug20131209.eventbrite.com

Skriv något snällt om den här artikeln!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.