SQLUG-träff med Peter Larsson och Dag König

Detta är ett kanontillfälle för alla som utvecklar i .NET eller T-SQL och använder SQL Server i sina applikationer. Ni får lära er från två riktiga experter vilka de vanligaste misstagen är som utvecklare gör och hur man undviker dem. Ni får också en genomgång av Entity Framework i .NET 4.0, som har många riktigt trevliga nyheter för utvecklare. Presentatörer är SQL Server MVP Peter Larsson och utvecklarevangelist Dag König.

Träffen kommer att hållas ute på Microsoft i Stockholm den 18 november kl 18.00. Obligatorisk anmälan och som vanligt är antalet platser begränsat (förra träffen blev snabbt fullbokad) så det gäller att anmäla sig i tid!

Lättare förtäring och dryck kommer att tillhandahållas från kl 17.30.

Preliminär execution plan:
18.00 – 19.15 Vanligaste misstagen som utvecklare gör och hur man undviker dem
19.15 – 19.45 Paus
19.45 – 20.30 Entity Framework, varför en ny databasaccessteknik ifrån Microsoft?

Vanligaste misstagen som utvecklare gör och hur man undviker dem

Vad är de vanligaste misstagen utvecklare gör i SQL Server? Vi går igenom de vanligaste, reder ut missuppfattningar och lär oss hur man inte ska göra.

Vi lär oss också hur man ska identifiera dåligt skrivna frågor genom att tolka exekveringsplanen.

Entity Framework, varför en ny databasaccessteknik ifrån Microsoft?

Efter DataReader, DataSet och LinqToSQL kommer Entity Framework. Varför ännu en teknik för att koppla sig emot datakällor? Hur har vi kommit hit och varför och vad är det som är speciellt med Entity Framework?

Talarnas bakgrund:

Peter Larsson
Peter Larsson is a key player for performance written code. He can turn a 10 hour query into a 3 minute piece of code. He often hangs out at SQLTeam.com (27k+ posts) and other various sites where he helps all people understand SQL Server. When not working, he takes care of a wife, 4 kids and 3 cats.

Dag König, Developer Evangelist, Microsoft

Dag startade med programmering innan sångerskan Cher hade gjort sin första ansiktslyftning. Under de senaste åren har han jobbat på Microsoft och bland annat varit tekniskt ansvarig för lanseringen av Visual Studio 2010 där bland annat Entity Framework ingår.

Skriv något snällt om den här artikeln!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.