Gemensam svensk/dansk träff med Marco Russo och Alberto Ferrari den 21:a mars i Köpenhamn

Tillsammans med Danish SQL Server User Group och Excelbi.dk är vi mycket glada att kunna arrangera en träff med Marco Russo och Alberto Ferrari från SQLBI.

Marco och Alberto är författarna till den nyutgivna boken “PowerPivot for Excel 2010 – Give your data meaning” och respekterade internationella Business Intelligence experter. De kommer att tala om ??????PowerPivot / BISM and the future of a BI solution med fokus på PowerPivot och DAX.

Plats: SAS Radisson Royal Blu i Köpenhamn
Tid: Måndag 21:a Mars kl 18:00
Kostnad: Gratis för SQLUG-medlemmar

Obs! Obligatorisk anmälan på sqlug20110321.eventbrite.com. Antal platser är begränsat. Vi på SQLUG kommer att samordna transport från Malmö till Köpenhamn.

Detaljer om träffen:

PowerPivot / BISM and the future of a BI Solution

The next version of Analysis Services will offer the BI Semantic Model (BISM) that is based on Vertipaq, the same engine that runs PowerPivot. DAX and PowerPivot have been created as tools for Excel users but in Denali they will be available on the Corporate BI stack technology for Microsoft, as part of Analysis Services. The impact of this technology is huge, because many assumption that are made today for an OLAP cube (star schema models, surrogate keys and so on) might be no longer the optimal way to design a complete BI solution.

This session is about this impelling change: after an initial introduction about PowerPivot, DAX and Vertipaq changes that are relevant to this topic and some consideration about design impact on Data Warehouse, Data Mart and ETL pipeline, the session will become an open discussion with all attendees, in order to share experience, needs, technical challenges and understand future directions in corporate BI world.

P.S. Om du vill lära dig ännu mer på djupet om PowerPivot, så missa inte chansen till en 2-dagars intensivkurs med Marco och Alberto den 21-22:e Mars i Köpenhamn. De kommer att ge en heltäckande genomgång av PowerPivot inlusive an omfattande genomgång av det nya DAX språket. För mer information och registrering, gå in på www.powerpivotworkshop.com. Antal platser är begränsat! D.S.

Skriv något snällt om den här artikeln!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.