Nästa träff blir den 19/5 i Göteborg

Nu är det dags för nästa SQLUG-träff – denna gång i Göteborg.

Vi har härmed nöjet att presentera Raoul Illyés som vår nästa gästtalare. Raoul är expert inom prestandaoptimering och felsökning av SQL Server och har bland annat hjälpt Microsoft själva. Han kommer att berätta hur man använder SQL Server Extended Events, en ny metod i SQL Server 2008 och okänd för de allra flesta, som ger helt nya möjligheter till prestandaoptimering och felsökning. Du får hela historien om hur det började, Raouls del i utvecklingen och en massa praktiska exempel på hur man använder Extended Events.

Under kvällen blir det också ett föredrag om StreamInsight av Johan Åhlén. StreamInsight är en av huvudnyheterna i SQL Server 2008 R2 och möjliggör bearbetning av strömmande data från olika källor i mycket höga hastigheter, vilket är mycket användbart för beslutsstödssystem i realtid, automatisk handel på börsen, mm. Johan har tidigare hållit uppskattade presentationer på Microsoft TechDays och Microsoft BI Conference.

Detta är också ett tillfälle att knyta kontakter med andra DBA:er, utvecklare och Business Intelligence-specialister i SQLUG – Sveriges SQL Server användarförening.

Lokal och annan praktisk information finns på vår hemsida, www.sqlug.se. Mötet beräknas pågå i cirka 2,5 timmar. Observera att antalet platser är begränsat och att anmälan därför är obligatorisk. Anmälan sker på vår hemsida. Först till kvarn gäller och därför gäller det att du anmäler dig snabbt!

Vi tackar AddSkills som sponsrar denna träff och ser fram emot att träffa er i Göteborg.

Varmt välkomna!

Skriv något snällt om den här artikeln!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.